شهردار تهران با «کیمو تیلیکانین»، وزیر کشاورزی و محیط زیست فنلاند، دیدار و گفت‌وگو کرد.

 به گزارش مشرق، قالیباف در این دیدار مهم‌ترین چالش تهران را مسائل زیست‌محیطی و آلودگی هوا و همچنین اصلی‌ترین هدف برای مبارزه با این چالش را کمپین «آسمان آبی، زمین پاک» معرفی کرد و گفت: در حوزه آلودگی هوا 80 درصد آلودگی ریشه در حمل‌ونقل خودرویی و وسایل متحرک در شهر تهران دارد که در تلاش هستیم با راهکارهایی مشخص، بر این مشکل فائق آبیم.

وی به تولید برق از پسماند به روش زباله‌سوز و هاضم، تولید کود از پسماندها و همچنین دفن بهداشتی زباله در شهر تهران اشاره کرد و گفت: هم اکنون روزانه 8 هزار تن زباله در شهر تهران تولید می‌شود که بازیافت این زباله‌ها یکی از مهم‌ترین مسائل ما به شمار می‌رود. علاوه بر این در حال حاضر روزانه 500 تن زباله به انرژی تبدیل شده و حدود 5 مگاوات برق از زباله‌ها تولید می‌شود.

شهردار تهران افزایش حجم تولید برق از زباله‌ها به 7 هزار تن را از سیاست‌های قطعی شهرداری تهران عنوان کرد و گفت: در شرایط فعلی محل‌های مورد نیاز برای راه‌اندازی زباله‌سوز در شهر تهران مشخص شده و آماده سرمایه‌گذاری در این زمینه توسط سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی هستیم.

قالیباف در ادامه توسعه حمل‌ونقل عمومی را یکی از راهکارهای جدی مقابله با آلودگی هوا عنوان کرد و اظهار داشت: در حال حاضر سالیانه 25 کیلومتر مترو به شبکه حمل‌ونقل ریلی شهر تهران افزوده می‌شود و در یک نگاه کاهش تقاضای سفر در کنار توسعه حمل‌ونقل عمومی از سیاست‌های ما در این حوزه به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان ساخت: در شهر تهران مطالعات دقیقی درباره منبع تولید آلودگی هوا و ذرات معلق انجام شده و سهم هر کدام از منابع تولید کننده آلودگی مشخص شده است. در ادامه راهکارهای پیش رو برای کاهش منابع آلاینده نیز مورد بررسی قرار گرفته است تا اقدامات لازم در این زمینه را دنبال کنیم.

شهردار تهران ذرات معلق زیر 2.5 میکرون و همچنین ریزگردها را دو خطر جدی برای آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: هنوز هم چالش‌هایی پیش رو وجود دارد که در حال پیگیری برای رفع آن‌ها هستیم و در این موارد زمینه‌های همکاری مشترکی نیز میان ایران و فنلاند وجود دارد.

همچنین کیمو تیلیکانین، وزیر کشاورزی و محیط زیست فنلاند، طی سخنانی در این دیدار با اشاره به امضای تفاهم‌نامه میان جمهوری اسلامی ایران و فنلاند در زمینه مسائل زیست‌محیطی، گفت: ارتباط بین پایتخت دو کشور در زمینه‌های فناوری پاک، مسکن و شهرسازی و همکاری‌های دو جانبه قابلیت گسترش دارد؛ چراکه هر دو کشور با چالش‌های زیست‌محیطی روبرو بوده و شهرداری‌ها و شرکت‌های تابعه دو کشور نیز از تجربیات خوبی در این زمینه برخوردار هستند.

وزیر کشاورزی و محیط زیست فنلاند با اشاره به زمینه‌های همکاری مشترک در حوزه فناوری‌های پاک، آب و فاضلاب، انرژی‌های تجدید پذیر و سوخت زیستی، ابراز داشت: شهرداری‌ها و شرکت‌های خصوصی دو کشور می‌توانند عزم جدی به خرج دهند تا بتوانیم یادداشت تفاهم را اجرایی کنیم.

وی مسائل مربوط به خاک، طوفان‌های شن، کشاورزی، تولید غذا و... را از جمله مسائل مشترک عنوان کرد و گفت: امضای تفاهم‌نامه با جمهوری اسلامی ایران باعث شده است تا بتوانیم همکاری‌های نزدیکی در سطوح شهری و فراشهری برای حل مسائل و مشکلات داشته باشیم.

تیلیکانین در ادامه با تقدیر از مدیریت ارزنده پایتخت، از شهرداری تهران به منظور مرمت و بازسازی اثر هنری هنرمند فنلاندی در تهران تشکر کرد و گفت: اعطای جایزه خشت طلای تهران به شهر هلسینکی به منظور اجرای پروژه مربوط به سالمندان و حوزه سلامت قابل تقدیر است.

وی توسعه سالانه 25 کیلومتر مترو در شهر تهران را قابل‌توجه دانست و گفت: برای مردم اهمیت دارد که از سفر با خودروی شخصی خود پرهیز کرده و از سیستم مطلوب مترو استفاده کنند که این اقدام می‌تواند در کاهش آلودگی هوا نیز مؤثر باشد.

منبع: موج

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس